Gatavojam falafelu mājās! Recepte

Tradicionālais, eļļā ceptais arābu ēdiens ir labi iedzīvojies arī pie mums. Tā pagatavošana nav nemaz tik sarežģīta, turklāt paša gatavots falafels būs ekonomiskāks variants par veikalā vai kādā ēstuvē nopērkamajiem.
Tradicionālais arābu ēdiens falafels, ko gatavo no turku zirņiem, ir labi iedzīvojies arī pie mums.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Tradicionālais arābu ēdiens falafels, ko gatavo no turku zirņiem, ir labi iedzīvojies arī pie mums.

Sastāvdaļas:

 

  • 500g turku zirņu
  • 1 neliels sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kumins
  • 1 tējk. malts koriandrs
  • sāls, pipari
  • pētersīļu bunte vai pētersīļu garšviela
  • 1 tējk. kardamons
  • eļļa cepšanai
  • ja nepieciešams - mazliet miltu vai rīvmaizes
  • vēl kas svarīgi: spēcīgs blenderis

 

Gatavošana: 

  • Blenderī ber sausus turku zirņus, sagrieztu sīpolu, ķiploku daiviņas, sagrieztus pētersīļus (nav nepieciešams neko sakapāt, jo blenderis to visu tāpat samals).
  • Tad pievieno visas garšvielas un sablendē falafela masu.
  • Ja cep pannā, tajā uzkarsē eļļu, veido plācenīšus un liek čurkstināties. Ja cep cepeškrāsnī: falafelu vari veidot arī apaļā formā, apslacīt ar eļļu un likt cepties 190 grādos līdz zeltaini brūns. Vēl to ir iespējams cept friterī, uzkarsējot eļļu un liekot iekšā falafelbumbiņas.
Reklāma
Reklāma

Tradicionālais falafels ir piparots un ass, tāpēc, ja to vēlies asu - blenderī pievieno arī kaltētu čili.

Vēl - ja vēlies falafelu ar kraukšķīgām maliņām, pirms cepšanas apviļā rīvmaizē.

 

Saistītie raksti