Ātrais maltās gaļas pīrāgs
Versija par ganu pīrāgu, tikai šeit kāpostu vietā liec malto gaļu. Šī ir lieliska iespēja Izmanto izlietot pāri palikušu kartupeļu biezeni!
Sastāvdaļas
- 1/2 kg maltās gaļas
- 750 g četrās daļās sagrieztu kartupeļu
- 100 g šampinjonu
- 75 ml kefīra vai piena ar 2 % tauku saturu
- 2 smalki sagriezti sīpolloki ar visiem sīpoliem
- 1 ēdk. olīveļļas
- 1 ēdk. miltu
Pagatavošana
(40 minūtes, 4 porcijas)
Ielej pannā eļļu un liec iekšā sēnes. Cep 5 minūtes, līdz sēnes
brūnas. Iemaisi sēnēs miltus un pieliec malto gaļu. Cep, līdz mērce
mazliet sabiezējusi un gaļa izkarsusi, tad liec maltās gaļas mērci
vidēji lielā karstumizturīgā traukā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220
grādiem.
Kamēr mērce karsējas, lielā katlā sālītā ūdens vāri kartupeļus 15
minūtes, līdz tie mīksti. Nokās un saspaidi biezenī, pievieno
kefīru vai pienu un pusi no sīpollokiem. Liec kartupeļu biezeni uz
maltās gaļas mērces. Liec trauku cepeškrāsnī un cep 15 minūtes,
līdz virspuse mazliet apbrūnējusi. Pārkaisi ar sīpollokiem.