Ātrais maltās gaļas pīrāgs

Versija par ganu pīrāgu, tikai šeit kāpostu vietā liec malto gaļu. Šī ir lieliska iespēja Izmanto izlietot pāri palikušu kartupeļu biezeni!

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 1/2 kg maltās gaļas
  • 750 g četrās daļās sagrieztu kartupeļu
  • 100 g šampinjonu
  • 75 ml kefīra vai piena ar 2 % tauku saturu
  • 2 smalki sagriezti sīpolloki ar visiem sīpoliem
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. miltu



Pagatavošana
(40 minūtes, 4 porcijas) 

Ielej pannā eļļu un liec iekšā sēnes. Cep 5 minūtes, līdz sēnes brūnas. Iemaisi sēnēs miltus un pieliec malto gaļu. Cep, līdz mērce mazliet sabiezējusi un gaļa izkarsusi, tad liec maltās gaļas mērci vidēji lielā karstumizturīgā traukā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

Kamēr mērce karsējas, lielā katlā sālītā ūdens vāri kartupeļus 15 minūtes, līdz tie mīksti. Nokās un saspaidi biezenī, pievieno kefīru vai pienu un pusi no sīpollokiem. Liec kartupeļu biezeni uz maltās gaļas mērces. Liec trauku cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, līdz virspuse mazliet apbrūnējusi. Pārkaisi ar sīpollokiem.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas