Vista burciņā
Ko mēs varam iesākt ar tukšu burciņu? Varam tajā krāt santīmus, varam izmantot kā ēzelītis Ī-ā tukšo medus podu, bet varam arī gatavot! Jā, tukša burciņa var kalpot kā lielisks trauks gatavošanai.
Sastāvdaļas:
- 450 g vistas gaļa (bez kauliem)
- sāls
- lauru lapas
- smaržīgie pipari
Pagatavošana
Vistas gaļu sagriež vidēja lieluma gabalos. Burku apakšā liek lauru
lapas, smaržīgos piparus un ieber sāli. Burkas pilda ar gaļu tā,
lai tā neaizņemtu vairāk 2/3 no burkas tilpuma. Pa virsu uzkaisa
sāli, uzliek lauru lapas un smaržīgos piparus. Pielej ūdeni līdz
burkas malai. Cepešpannā ieklāj mīkstu salveti vai virtuves dvieli
un ielej ūdeni. Saliek burkas un pannu ieliek aukstā krāsnī. Gaļu
sautē aptuveni 2-2,5 stundas, ik pa brīdim pielejot ūdeni gan
burkās, gan cepešpannā.
Receptes no portāla Jauns.lv