Sātīga maltās gaļas terīne
Lai gan receptes aprakstā ir daudz punktu, īstenībā pagatavošana ir ļoti vienkārša, un rezultāts ir šā procesa vērts. Gatavošanai var izmantot garenu veidni maizes vai kēksa cepšanai vai garenu sacepumu trauku. Gatavu terīni griež šķēlēs. Par pamatu var ņemt gan viena veida malto gaļu, gan jauktu: cūkas, liellopa, vistas, tītara.
Sastāvdaļas:
- 1 kg maltās gaļas
- 1 kg baklažānu
- 400 g kūpināta caurauguša bekona
- 300 g puscietā siera
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 1 ola
- 1 tējk. romiešu ķimeņu
- 1 tējk. karija pulvera
- ⅔ tējk. maltu čili piparu
- ⅓ tējk. maltu melno piparu
- sāls
- sviests vai eļļa cepšanai
Pagatavošana (145 min)
Baklažānus sagriez mazos gabaliņos. Nomizotus sīpolus un burkānus
arī sagriez mazos gabaliņos. Sieru sarīvē rupjās skaidiņās. Bekonu
sagriez ļoti plānās šķēlēs.
Pannā sakarsē taukvielas, ieber sīpolus un viegli apcep. Izņem no
pannas.
Pannā papildini taukvielas, pieber baklažānus un apcep zeltainus.
Ļauj, lai dārzeņi mazliet atdziest.
Lielā bļodā samīci malto gaļu ar olu, sieru, garšvielām un sāli.
Iemaisi apceptos dārzeņus.
Ņem garenu sacepumu veidni un izklāj ar bekona šķēlītēm tā, lai tās
karājas pāri malām.
Iepildi veidnē pusi maltās gaļas maisījuma un vienmērīgi uzber
burkānu gabaliņus. Virsū liec atlikušo malto gaļu un izlīdzini.
Pildījumu apklāj ar bekona šķēlīšu galiem.
Veidni ietin alumīnija folijā tā, lai savienojuma vieta būtu uz
augšu.
Lielā, dziļā cepešpannā ielej karstu ūdeni un ieliec veidni tā, lai
trešdaļa atrastos ūdenī.
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 1 stundu 20
minūtes. Noņem foliju un turpini cept vēl 10–15 minūtes.
Izņem no krāsns, izlej šķidrumu no veidnes un veidni uz 4–5 stundām
ieliec ledusskapī.