Vistas fileja rozmarīna marinādē

Vienkārša, bet lieliska recepte, kā pagatavot vistas fileju. 

Labu apetīti!

FOTO: Shutterstock.com

Labu apetīti!

6 porcijas

2 stundas marinēšanai

15 minūtes pagatavošanai

 

Vajadzēs:

1,5 kg vistas filejau

1 bunti svaiga rozmarīna

3 daiviņas ķiploka

2 līdz 3 laimu sulas

50 ml eļļu

1/2 sauju dažādu piparu

1 ēdk. medu

Reklāma
Reklāma

1 tējk. sāls

 

Pagatavošana:

1. Sagriez vistas fileju palielos gabalos un liec traukā. To nevajadzētu griezt mazos gabalos, jo tā gatavojas ļoti ātri un nebūs tik sulīga. 

2. Gatavo marinādi: visas sastāvdaļas smalki sakapā vai sagrūd piestā, bet vislabāk tā izdosies, ja sastāfcaļas samalsi. Jauc marinādi ar vistas fileju un ļauj tai marinēties  vismaz 2 stundas. Pirmo pusstundu iemarinēto gaļu paturi istabas temperatūrā un tkai tad liec ledusskapī. Atceries, ka vistas fileja ir liesa un maiga gaļa, tāpēc tā nav ilgi jāmarinē. 

 

Ieteikums. Ja gatavo vistu, kuru cepsi uz grila, ggatavojot marinādi, eļļas vietā lej ūdeni un pievieno tikai vienu ēdamkaroti eļļas. Cepot uz grila, liekā eļļa tikai pastiprinās karstumu un lieki dūmos, tāpēc tā nav ieteicama. Taču, ttā kā vistas fileja ir liesa, nedaudz eļļas tomēr nepieciešams. 

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2013. g. jūlijs/augusts

 

Sastāvdaļas