Vistas fileja rozmarīna marinādē
Vienkārša, bet lieliska recepte, kā pagatavot vistas fileju.
6 porcijas
2 stundas marinēšanai
15 minūtes pagatavošanai
Vajadzēs:
1,5 kg vistas filejau
1 bunti svaiga rozmarīna
3 daiviņas ķiploka
2 līdz 3 laimu sulas
50 ml eļļu
1/2 sauju dažādu piparu
1 ēdk. medu
1 tējk. sāls
Pagatavošana:
1. Sagriez vistas fileju palielos gabalos un liec traukā. To nevajadzētu griezt mazos gabalos, jo tā gatavojas ļoti ātri un nebūs tik sulīga.
2. Gatavo marinādi: visas sastāvdaļas smalki sakapā vai sagrūd piestā, bet vislabāk tā izdosies, ja sastāfcaļas samalsi. Jauc marinādi ar vistas fileju un ļauj tai marinēties vismaz 2 stundas. Pirmo pusstundu iemarinēto gaļu paturi istabas temperatūrā un tkai tad liec ledusskapī. Atceries, ka vistas fileja ir liesa un maiga gaļa, tāpēc tā nav ilgi jāmarinē.
Ieteikums. Ja gatavo vistu, kuru cepsi uz grila, ggatavojot marinādi, eļļas vietā lej ūdeni un pievieno tikai vienu ēdamkaroti eļļas. Cepot uz grila, liekā eļļa tikai pastiprinās karstumu un lieki dūmos, tāpēc tā nav ieteicama. Taču, ttā kā vistas fileja ir liesa, nedaudz eļļas tomēr nepieciešams.
Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2013. g. jūlijs/augusts