Dažādu kāpostu sautējums ar desiņām
Tāpat kā daudzi sautējumi, arī šis ēdiens, uzsildīts nākamajā dienā, garšo vēl labāk.
Sastāvdaļas
- 10 prāvas virziņkāposta lapas
- 150 g rožkāpostu
- 6 kartupeļi
- 4 pusžāvētās kāpostu desiņas
- 1–1,5 l buljona
- 2 sīpoli
- ½ tējk. ķimeņu
- 40 g sakapātu valriekstu kodolu
- sāls, malti melnie pipari, malts
muskatrieksts
Pagatavošana (70 min 4 porcijas)
Virziņkāpostus sagriez strēmelītēs, kartupeļus un sīpolus nomizo un
sagriez gabaliņos. Rožkāpostus notīri un kacenu krusteniski
iegriez. Desiņas sagriez šķēlītēs.
Katlā ielej buljonu, pievieno virziņkāpostus, rožkāpostus,
kartupeļus un sīpolus un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20
minūtes.
Pievieno desiņas un riekstus un turpini sautēt vēl pusstundu.
Pieber sāli, piparus un muskatriekstu.
No portāla Jauns.lv