Tītara rulete ar kūpinātiem kartupeļiem un balto redīsu salātiem
Sastāvdaļas
4 porcijām
- 300 g tītara filejas
- 200 g cūkgaļas bekona
- 100 g mīkstu žāvēto plūmju
Salātiem
- 200 g balto redīsu
- 1 tējkarote sinepju sēklu
- 1 tējkarote sinepju ar sēklām
- šķipsniņa paprikas pulvera
- 2 ēdamkarotes majonēzes
Kūpinātajiem kartupeļiem
- 0,5 kg Amadine kartupeļu
- kadiķa zars
- kūpināts sāls
- kūpināšanas skaidas
Pagatavošana
1. Kartupeļus novāra, līdz tie ir gatavi. Sausā katlā ieliek
kūpināšanas skaidas, kadiķus un vienu vai divas karstas ogles, lai
skaidas sāktu gruzdēt.
2. Pa virsu liek sautējamo sietiņu ar kartupeļiem,
kas pārgriezti uz pusēm.
3. Tītara fileju pārgriež gareniski uz pusēm, pa vidu
liek sakapātas plūmes, pārber sāli un piparus un tin iekšā bekonā.
Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes.
4. Baltos redīsus sagriež garās strēmelēs un sajauc
ar visām nepieciešamajām sastāvdaļām.
5. Ruleti pasniedzot griež 3–5 cm platos gabalos,
servē kartupeļus, uzberot tiem kūpināto sāli, un kārto salātus uz
šķīvja. Lieliski saderēs ar Mežpils gaišo alu.