Kūpināta forele kažokā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas
4 porcijām

  • 1 vesela kūpināta upes forele
  • 200 g vārītu biešu, sagrieztu kubiņos
  • 200 g vārītu kartupeļu, sagrieztu kubiņos
  • 1 šalotes sīpols
  • 100 g vārītu burkānu, sagrieztu kubiņos
  • 10 paipalu olas
  • maurloki dekoram


 

MĒRCEI

  • 100 g pašgatavotas majonēzes
  • 30 g marinētu gurķu
  • 2 tējkarotes mārrutku
  • sauja kapātu zaļumu (dilles, estragons, pētersīlis)


Pagatavošana
Foreli var aizstāt ar jebkuru kūpinātu zivi, ietērpt tādā kažokā un lutināt viesus ar šiem slavenajiem salātiem, bet ar personīgu piegājienu. Renārs izvēlējās šo zivi, jo upes foreles Latvijā ir samērā pieejams produkts. Savukārt Mežpils Tradicionālais alus vienmēr būs lielisks papildinājums zivs ēdieniem. 

Reklāma
Reklāma

    1. Kūpinātu foreli atdala no asakām, saplūkājot mazākos gabalos, ko varēs kārtot kārtās. 
    2. Pagatavo mērci. Sagriež marinētos gurķus, sajauc ar mārrutkiem, majonēzi un zaļumiem. 
    3. Bļodā vai stikla cepamajā traukā salātus kārto slāņos: kartupeļi, burkāni, bietes, kūpināta forele, mērce, kartupeļi, bietes, mērce. 
    4. Pa virsu kārto uz pusēm pārgrieztas vārītas paipalu olas. Tās iesaku vārīt tieši 3 minūtes no ielikšanas verdošā ūdenī līdz ielikšanai ledaini aukstā ūdenī. Pa virsu vēl uzkaisa tikko kapātus maurlokus.

 

Sastāvdaļas