Kūpināta forele kažokā
Sastāvdaļas
4 porcijām
- 1 vesela kūpināta upes forele
- 200 g vārītu biešu, sagrieztu kubiņos
- 200 g vārītu kartupeļu, sagrieztu kubiņos
- 1 šalotes sīpols
- 100 g vārītu burkānu, sagrieztu kubiņos
- 10 paipalu olas
- maurloki dekoram
MĒRCEI
- 100 g pašgatavotas majonēzes
- 30 g marinētu gurķu
- 2 tējkarotes mārrutku
- sauja kapātu zaļumu (dilles, estragons, pētersīlis)
Pagatavošana
Foreli var aizstāt ar jebkuru kūpinātu zivi, ietērpt tādā kažokā un
lutināt viesus ar šiem slavenajiem salātiem, bet ar personīgu
piegājienu. Renārs izvēlējās šo zivi, jo upes foreles Latvijā ir
samērā pieejams produkts. Savukārt Mežpils Tradicionālais alus
vienmēr būs lielisks papildinājums zivs ēdieniem.
1. Kūpinātu foreli atdala no asakām, saplūkājot
mazākos gabalos, ko varēs kārtot kārtās.
2. Pagatavo mērci. Sagriež marinētos gurķus, sajauc
ar mārrutkiem, majonēzi un zaļumiem.
3. Bļodā vai stikla cepamajā traukā salātus kārto
slāņos: kartupeļi, burkāni, bietes, kūpināta forele, mērce,
kartupeļi, bietes, mērce.
4. Pa virsu kārto uz pusēm pārgrieztas vārītas
paipalu olas. Tās iesaku vārīt tieši 3 minūtes no ielikšanas
verdošā ūdenī līdz ielikšanai ledaini aukstā ūdenī. Pa virsu vēl
uzkaisa tikko kapātus maurlokus.