Pikanti griķi ar liellopu gaļu un dārzeņiem
Ir pasaulē veiksmīgi ēdieni: pagatavo vairāk un ēd vairākas dienas. Šis ēdiens ir vēl veiksmīgāks: pielej vairāk ūdeni - sanāks sautējums, paliks pāri - nākamajā dienā pievieno krējumu un ēd kā salātus vai pievieno olas un sanāks omlete! Jauki, vai ne?
Sastāvdaļas
- 400g liellopa gaļa (piem. kakla karbonāde)
- 120g griķi
- 1 burkāns
- 1/2 sīpols
- 200g sasmalcināti konservēti tomāti
- 3 ēd.k. sojas mērce
- 1 ēd.k. medus
- 1/2 tējk. čili pasta
- 1 ēd.k. eļļa cepšanai
- zaļumi
Pagatavošana 40 MIN 2 PORCIJAS
Liellopa gaļu noskalo, nosusina, sagriež mazos kubiņos vai
strēmelītēs. Gaļu pārliek bļodā, pievieno medu un sojas mērci,
apmaisa un atliek malā, kamēr sagriež dārzeņus.
Sīpolu un burkānu nomizo, sagriež mazos kubiņos. Pannā uzkarsē
eļļu, apcep tajā sīpolus un burkānus. Pievieno gaļu ar visu
marinādi un apcep arī to. Tad pievieno tomātus, 1gl. ūdens, griķus
un uz lēnas uguns vāra, līdz griķi ir gatavi. Pašās beigās iemaisi
čili pastu. Ja ūdens ir izvārījies, bet griķi vēl nav gatavi, tad
var darīt tā - izslēdz uguni, apsedz ar vāku un atliec uz kādu
brītiņu, griķi paši nogatavosies.
Pasniedz pārkaisot ar zaļumiem.