Griķu risoto ar vistu akniņām
Griķi ir viens no tiem graudaugiem, ko veiksmīgi var izmantot veidojot savu ikdienas ēdienkarti. Turklāt, griķu pagatavošanas variācijas ir diezgan plašas. Šoreiz piedāvājam pagatavot risoto - ļoti interesants un neparasts griķu pagatavošanas veids.
Sastāvdaļas
- 250g griķi
- 350g vistu aknas
- apm. 500ml vistu vai dārzeņu buljons
- 2 sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. Balzamiko etiķis
- timiāns
- olīveļļa
- sāls, pipari
Pagatavošana (40 min 4 porcijas)
Sīpolus un ķiplokus notīra un smalki sakapā. Vistu aknas attīra no plēvēm un sagriež mazākos gabaliņos. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno aknas un cep vēl 3-4 min. Griķus ieber pannā, cep visu kopā vēl pāris minūtes. Pielej 1/3 no buljona un sautē, kamēr šķidrums iztvaiko. Tad pievieno vēl 1/3 un atkal iztvaicē. Pielej atlikušo buljonu un sautē, līdz šķidrums ir pilnībā iesūcies griķos un griķi ir gatavi. Ja ir nepieciešamība, tad var pievienot mazliet ūdeni. Pašās beigās pievieno Balzamiko etiķi, timiānu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
Pasniedz dekorējot ar svaigiem zaļumiem.