Zaļumos un sierā apcepti Briseles kāposti
Briseles kāposti bieži pieejami mūsu veikalos, taču ne vienmēr pa rokai ir ideja, kā tos pagatavot. Šajā receptē sierā un zaļumos apceptie kāpostiņi būs gan laba piedeva zivs vai gaļas ēdienam, gan ēdama ar svaigajiem salātiem kā pamatēdiens.
Sastāvdaļas
- 800 g Briseles kāpostu
- Olīveļļa
- Sauja bazilika lapiņu
- Sauja pētersīļu, smalki sagrieztu
- 12 ēdk. rīvmaizes
- 3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
- 1 citrons (miza un nedaudz sulas)
- 4 ēdk. parmezāna tipa siera, rīvēta
- 160 g labi kūstoša siera, rīvēts
Pagatavošana (25 min 6 porcijas)
Briseles kāpostus liec vārīties sālsūdenī. Tiklīdz ūdens
uzvārījies, samazini liesmu un turpini vārīt vēl 5 minūtes. Noņem
no uguns un nokās.
Cepšanai cepeškrāsnī piemērotu trauku iesmērē ar olīveļļu, ieber
tur kāpostus.
Bļodā sajauc zaļumus ar rīvmaizi, ķiploku, citrona miziņu, sierus
un 75 ml eļļas. Ar šo maisījumu pārlej pāri Briseles kāpostus un
liec cepties cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā uz 15 minūtēm.
Pasniedz siltus.
No portāla Jauns.lv