Vistas gulašzupa
No dārzeņiem – paprikas, tomātiem, sīpoliem, kartupeļiem – un vistas kājiņām, ar izvēlētā asuma paprikas pulveri var uzvārīt sātīgu un sildošu gulaša zupu.
Sastāvdaļas
- 125 g plānu bekona šķēļu
- 1,5 l vistas buljona
- 6 vistas kājas
- 4 lieli daivās sagriezti tomāti
- 4 lieli lielos gabalos sagriezti kartupeļi
- 2 paprikas pākstis, strēmelēs sagrieztu
- 1 liels sīpols, sakapāts
- 2 ķiploka daiviņas, sīki kapātas
- 1 tējk. paprikas pulvera
- ½ tējk. ķimeņu
- 2 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu
- sāls, melno piparu graudi
Pagatavošana (60 min 5 porcijas)
Bekona šķēlītes sagriez strēmelēs un apcep katlā, tad izņem un noliec malā.
- Tajos pašos taukos apcep sīpolu un ķiploku, tad pievieno paprikas strēmeles, un turpini 2-3 minūtes apcepšanu. Beigās pārkaisi un iemaisi paprikas pulveri.
- Pievieno tomātus, vistu kājas, piparu graudus un visu pārlej ar buljonu. Vāri, līdz gaļa gandrīz mīksta.
- Pievieno kartupeļus un pabeidz vārīt zupu. Pievieno sāli. Pasniedzot zupu, pārkaisi sasmalcinātus pētersīļus.
No portāla Jauns.lv