Mīklā cepts ziedkāposts
Šādi cepts ziedkāposts būs kraukšķīgs un garšīgs. Tā ir lieliska piedeva pie zaļumiem, to var arī iemaisīt kuskusa vai zaļajos salātos.
Sastāvdaļas
- 1 vidēji liels ziedkāposts
- 100 g miltu
- 2 olas
- 175 ml gāzēts ūdens
- Sāls
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Ziedkāpostu sadali mazākās ziedkopās. Tvaicē ziedkāpostu līdz tie kļūst mīksti, taču ir vēl kraukšķīgi.
- Miltus sajauc ar olu dzeltenumiem, pievieno gāzētu ūdeni un šķipsniņu sāls. Olu baltumus saputo stingrās putās un pievieno mīklai.
- Uzkarsē pannu, 1/3 aizpilda ar eļļu. Kad eļļā iemests maizes gabaliņš kļūst brūns minūtes laikā, eļļa ir gatava cepšanai.
- Katru gabaliņu vispirms nedaudz apviļā miltos, tad iemērc mīklā un uz 2-3 minūtēm eļļā. Tam noderēs putu karote. Kad gabaliņi no visām pusēm kļuvuši brūni, ņem tos ārā un noliec uz salvetes, lai atbrīvotos no liekās eļļas.