Mīklā cepts ziedkāposts

Šādi cepts ziedkāposts būs kraukšķīgs un garšīgs. Tā ir lieliska piedeva pie zaļumiem, to var arī iemaisīt kuskusa vai zaļajos salātos.

Mīklā cepts ziedkāposts

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas

  • 1 vidēji liels ziedkāposts
  • 100 g miltu
  • 2 olas
  • 175 ml gāzēts ūdens
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

  • Ziedkāpostu sadali mazākās ziedkopās. Tvaicē ziedkāpostu līdz tie kļūst mīksti, taču ir vēl kraukšķīgi.

 

  • Miltus sajauc ar olu dzeltenumiem, pievieno gāzētu ūdeni un šķipsniņu sāls. Olu baltumus saputo stingrās putās un pievieno mīklai.
Reklāma
Reklāma

 

  • Uzkarsē pannu, 1/3 aizpilda ar eļļu. Kad eļļā iemests maizes gabaliņš kļūst brūns minūtes laikā, eļļa ir gatava cepšanai.

 

  • Katru gabaliņu vispirms nedaudz apviļā miltos, tad iemērc mīklā un uz 2-3 minūtēm eļļā. Tam noderēs putu karote. Kad gabaliņi no visām pusēm kļuvuši brūni, ņem tos ārā un noliec uz salvetes, lai atbrīvotos no liekās eļļas.