Lieldienu olu sacepums
Lieldienu svētku galdā cel ko ne tik tradicionālu. Rimi Gardēde Ilze Jurkāne piedāvā ideju gardam olu sacepumam, kuru var pagatavot 60 minūtēs.
Nepieciešams
Kukulis tostermaizes – baltmaizes vai pilngraudu
1⁄2 paciņa sviesta
8 olas
500 ml saldā krējuma
400 g sarīvēta oranžā Čedaras siera
300 g bekona (pēc izvēles)
400 g svaigu vai saldētu brokoļu
2 ēd. k. Provansas garšvielu
1 ēd. k. sāls
1 ēd. k. Piecu piparu maisījuma
3 ēd. k. rīvmaizes
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tostermaizi saplūkā
mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura
kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta. Sakul olu ar krējumu un
garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15
minūtēm.
Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto. Sarīvē Čedaras sieru
un 3 minūtes patvaicē brokoļus. Ja izmanto saldētus brokoļus,
tie tikai jāatkausē. Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus
3 cm garos gabaliņos. Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un
bekonu.
Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisi
sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru.
Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi.
Pasniedz karstu.