Vegāniskas ķirbju pankūkas

Šis ir īstais laiks likt lietā pēdējos, no rudens saglabātos ķirbjus! No tiem var pagatavot brīnumgardas pankūkas!

Vegāniskās ķirbju pankūkas ir vieglas, gaisīgas, turklāt garšo kā lieliem, tā arī maziem.

FOTO: Shutterstock.com

Vegāniskās ķirbju pankūkas ir vieglas, gaisīgas, turklāt garšo kā lieliem, tā arī maziem.

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

 

Sastāvdaļas (4 porcijām)

300 gķirbja 
Puse banāna 
1,5 ēd.k. Cukurs
0,5 tējk. Vanilīna cukurs
0.5 tējk. Kanēlis
0.5 tējk. Cepampulveris
160 g Kviešu milti
Sāls
Saulespuķu eļļa

Reklāma
Reklāma

Gatavošana
1. Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos, saliek katliņā, pievieno ūdeni tādā daudzumā, lai tas nosegtu ķirbi. Vāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis kļūst mīksts.
2. Nolej ūdeni un neilgi atdzesē ķirbi. Pēc tam ķirbi pārliek citā traukā, pievieno banānu un samīca ar kartupeļu stampu, līdz tiek iegūta viendabīga masa.
3. Masai pievieno sāli, kanēli, cukuru un vanilīna cukuru. Rūpīgi apmaisa.
4. Masā iemaisa miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepampulveri.
5. Apmaisa, līdz tiek iegūta bieza, viendabīga pankūku mīkla.
6. Pannā uzkarsē saulespuķu eļļu, veido nelielas pankūkas un cep no abām pusēm uz vidējas uguns, līdz tās kļūst zeltainas.
7. Pirms pasniegšanas izceptās pankūkas nosusina no liekā eļļas daudzuma, izmantojot papīra dvieli. Pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai medu pēc izvēles.

 

Receptes no Gatavosim.lv