Ģenerāļa Tso slavenā recepte ar tofu
Receptes nosaukums tiek saistīts ar Ķīnas ģenerāli Tso Tsung-tangu, kurš ēdienu esot iepazinis, iegūstot militāro izglītību savā dzimtajā pilsētā. Sākotnējā versijā recepte tiek gatavota ar vistu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Ģenerāļa Tso recepte ir saldens, labi izcepts vistas (šajā gadījumā tofu) ēdiens, kuru pasniedz Ziemeļamerikas ķīniešu restorānos. Šī būs veselīgāka un vieglāka versija klasiskajai receptei.
Sastāvdaļas:
- tofu (ne zīda tofu)
- 2 ēdamkarotes tamari sojas mērces
- 1 ēdamkarote ābolu etiķa
- 6 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- eļļa
- 2 daiviņas ķiploka
Mērcei
- 3 ēdamkarotes tamari sojas mērces
- 3 ēdamkarotes ābolu etiķa
- 3 ēdamkarotes dārzeņu buljona vai ūdens
- 3 ēdamkarotes kokosriekstu vai brūnais cukurs
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
- 1/8 tējkarotes sarkanie pipari
Pagatavošana:
- Kubiņos sagrieztu tofu kārto bļodā.
- Pievieno marinādes sastāvdaļas: 2 ēdamkarotes tamari sojas mērces un 1 ēdamkaroti ābolu etiķa, izmaisa un ļauj atpūsties vismaz 5 minūtes. Lai garša pilnībā uzsūktos, tofu var atstāt marinādē uz nakti.
- Kubiņus nosusina.
- 1/3 kubiņu ber plastmasas maisiņā vai atsevišķā bļodā, pievienojot 2 ēdamkarotes kukurūzas cieti un izmaisa, līdz kubiņi aplipuši. Atkārto šo ar visiem atlikušajiem kubiņiem.
- Kad tofu kubiņi ir aplipuši ar kukurūzas cieti, pannā uzkarsē eļļu un liek kubiņus cepties.
- Tos cep vidēji karstā temperatūrā, līdz tie ir zeltaini brūni. Tad ņem nost no pannas un noliek malā.
- Pannā pievieno ķiploku, nedaudz eļļu un cep vidēji karstumā 1-2 minūtes.
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas atsevišķā bļodā.
- Mērci lej pannā un karsē vidēji karstā temperatūrā, līdz tā iebiezē, nepārtraukti maisa.
- Visbeidzot, pannā pievieno arī tofu kubiņus, maisa un cep vēl 1-2 minūtes.
- Pasniedz ar rīsiem, ēdienu dekorē ar sezama sēkliņām un sasmalcinātiem lociņiem.
Recepte no: http://simpleveganblog.com