Ģenerāļa Tso slavenā recepte ar tofu

Receptes nosaukums tiek saistīts ar Ķīnas ģenerāli Tso Tsung-tangu, kurš ēdienu esot iepazinis, iegūstot militāro izglītību savā dzimtajā pilsētā. Sākotnējā versijā recepte tiek gatavota ar vistu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ģenerāļa Tso recepte ir saldens, labi izcepts vistas (šajā gadījumā tofu) ēdiens, kuru pasniedz Ziemeļamerikas ķīniešu restorānos. Šī būs veselīgāka un vieglāka versija klasiskajai receptei.

Sastāvdaļas:

 

  • tofu (ne zīda tofu) 
  • 2 ēdamkarotes tamari sojas mērces
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • 6 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • eļļa
  • 2 daiviņas ķiploka

Mērcei

  • 3 ēdamkarotes tamari sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes ābolu etiķa
  • 3 ēdamkarotes dārzeņu buljona vai ūdens
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu vai brūnais cukurs
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 1/8 tējkarotes sarkanie pipari

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Kubiņos sagrieztu tofu kārto bļodā.
  • Pievieno marinādes sastāvdaļas: 2 ēdamkarotes tamari sojas mērces un 1 ēdamkaroti ābolu etiķa, izmaisa un ļauj atpūsties vismaz 5 minūtes. Lai garša pilnībā uzsūktos, tofu var atstāt marinādē uz nakti.
  • Kubiņus nosusina.
  • 1/3 kubiņu ber plastmasas maisiņā vai atsevišķā bļodā, pievienojot 2 ēdamkarotes kukurūzas cieti un izmaisa, līdz kubiņi aplipuši. Atkārto šo ar visiem atlikušajiem kubiņiem.
  • Kad tofu kubiņi ir aplipuši ar kukurūzas cieti, pannā uzkarsē eļļu un liek kubiņus cepties.
  • Tos cep vidēji karstā temperatūrā, līdz tie ir zeltaini brūni. Tad ņem nost no pannas un noliek malā.
  • Pannā pievieno ķiploku, nedaudz eļļu un cep vidēji karstumā 1-2 minūtes.
  • Sajauc visas mērces sastāvdaļas atsevišķā bļodā.
  • Mērci lej pannā un karsē vidēji karstā temperatūrā, līdz tā iebiezē, nepārtraukti maisa.
  • Visbeidzot, pannā pievieno arī tofu kubiņus, maisa un cep vēl 1-2 minūtes.
  • Pasniedz ar rīsiem, ēdienu dekorē ar sezama sēkliņām un sasmalcinātiem lociņiem.

 

Recepte no: http://simpleveganblog.com

 

Sastāvdaļas