Ģenerāļa Tso slavenā recepte ar tofu
Receptes nosaukums tiek saistīts ar Ķīnas ģenerāli Tso Tsung-tangu, kurš ēdienu esot iepazinis, iegūstot militāro izglītību savā dzimtajā pilsētā. Sākotnējā versijā recepte tiek gatavota ar vistu.
Ģenerāļa Tso recepte ir saldens, labi izcepts vistas (šajā gadījumā tofu) ēdiens, kuru pasniedz Ziemeļamerikas ķīniešu restorānos. Šī būs veselīgāka un vieglāka versija klasiskajai receptei.
Sastāvdaļas:
- tofu (ne zīda tofu)
- 2 ēdamkarotes tamari sojas mērces
- 1 ēdamkarote ābolu etiķa
- 6 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- eļļa
- 2 daiviņas ķiploka
Mērcei
- 3 ēdamkarotes tamari sojas mērces
- 3 ēdamkarotes ābolu etiķa
- 3 ēdamkarotes dārzeņu buljona vai ūdens
- 3 ēdamkarotes kokosriekstu vai brūnais cukurs
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
- 1/8 tējkarotes sarkanie pipari
Pagatavošana:
- Kubiņos sagrieztu tofu kārto bļodā.
- Pievieno marinādes sastāvdaļas: 2 ēdamkarotes tamari sojas mērces un 1 ēdamkaroti ābolu etiķa, izmaisa un ļauj atpūsties vismaz 5 minūtes. Lai garša pilnībā uzsūktos, tofu var atstāt marinādē uz nakti.
- Kubiņus nosusina.
- 1/3 kubiņu ber plastmasas maisiņā vai atsevišķā bļodā, pievienojot 2 ēdamkarotes kukurūzas cieti un izmaisa, līdz kubiņi aplipuši. Atkārto šo ar visiem atlikušajiem kubiņiem.
- Kad tofu kubiņi ir aplipuši ar kukurūzas cieti, pannā uzkarsē eļļu un liek kubiņus cepties.
- Tos cep vidēji karstā temperatūrā, līdz tie ir zeltaini brūni. Tad ņem nost no pannas un noliek malā.
- Pannā pievieno ķiploku, nedaudz eļļu un cep vidēji karstumā 1-2 minūtes.
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas atsevišķā bļodā.
- Mērci lej pannā un karsē vidēji karstā temperatūrā, līdz tā iebiezē, nepārtraukti maisa.
- Visbeidzot, pannā pievieno arī tofu kubiņus, maisa un cep vēl 1-2 minūtes.
- Pasniedz ar rīsiem, ēdienu dekorē ar sezama sēkliņām un sasmalcinātiem lociņiem.
Recepte no: http://simpleveganblog.com