Vista ar zaļumiem un maskarpone sieru
Krāsnī ceptas vistas filejas kļūst īpaši sulīgas pateicoties maskarpones sieram, ja tas tām tiks pabāzts zem ādas.
Sastāvdaļas:
- 4 vistas krūtiņas ar ādu
- 1 glāze baltvīna
- 25 g sviesta
- 250 g maskarpones siers
- 6-8 ēdk. sasmalcinātu zaļumu (pēc izvēles – pētersīļi, dilles, piparmētras, rozmarīns, maurloki)
- 4 puravi, sagriezti gareniski
Pagatavošana:
Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Bļodā sajauc maskarpones sieru ar zaļumiem. Uzmanīgi pacel vistas ādu un zem tās paliec zaļumu sieru.
Puravus gareniski izklāj cepamajā traukā, ielej tur vīnu un virsū tiem liec vistas krūtiņas. Visu pārkaisi ar mazām sviesta piciņām. Liec cepties cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.