Veģetārā lazanja

Veģetārā lazanja? Aiziet! Gatavojam to ar sēnēm, mocarella siera bumbām vai kā šajā receptē - ar baklažāniem.

 

Lazanjai obligāti nav jābūt ar malto gaļu - ir gardas arī tās veģetārās versijas!

FOTO: Shutterstock.com

Lazanjai obligāti nav jābūt ar malto gaļu - ir gardas arī tās veģetārās versijas!

Gatavošanas ilgums apmēram 75 minūtes, 4-5 porcijas.

 

Sastāvdaļas:
200 g gatavu lazanjas plākšņu
350 ml konservētu, caur sietu izberztu tomātu
8 nelieli plūmju tomātiņi
1 baklažāns, sagriezts gabalos
1 sīpols, smalki sakapāts
1 sarkanā paprika, sagriezta
6 ēdk. skābā krējuma
2 ēdk. eļļas
2 ēdk. rīvēta Parmas siera
1 daiviņa ķiploka, sagriezta

 

Gatavošana:

1) Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 ˚C. Samaisi dārzeņus ar eļļu un cep lielā, seklā cepešpannā 35 minūtes, līdz dārzeņiem maliņas apbrūnējušas.
2) Vidēji lielā karstumizturīgā traukā saliec kārtu cepto dārzeņu, pārlej dārzeņus ar daļu caur sietu izberzto tomātu un pārklāj ar lazanjas plāksnēm. Atkārto, līdz visi dārzeņi un visa tomātu mērce izmantota, virspusē liec lazanjas plākšņu kārtu. Ar karoti saliec skābo krējumu uz lazanjas, visu pārkaisi ar Parmas sieru.
3) Liec cepeškrāsnī uz 25 minūtēm un cep, līdz lazanja izkarsusi un virspuse ir zeltaina un burbuļo.

Reklāma
Reklāma

 

Recepte: Jauns.lv

 

Sastāvdaļas