Veģetārā lazanja
Veģetārā lazanja? Aiziet! Gatavojam to ar sēnēm, mocarella siera bumbām vai kā šajā receptē - ar baklažāniem.
Gatavošanas ilgums apmēram 75 minūtes, 4-5 porcijas.
Sastāvdaļas:
200 g gatavu lazanjas plākšņu
350 ml konservētu, caur sietu izberztu tomātu
8 nelieli plūmju tomātiņi
1 baklažāns, sagriezts gabalos
1 sīpols, smalki sakapāts
1 sarkanā paprika, sagriezta
6 ēdk. skābā krējuma
2 ēdk. eļļas
2 ēdk. rīvēta Parmas siera
1 daiviņa ķiploka, sagriezta
Gatavošana:
1) Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 ˚C. Samaisi dārzeņus ar eļļu un
cep lielā, seklā cepešpannā 35 minūtes, līdz dārzeņiem maliņas
apbrūnējušas.
2) Vidēji lielā karstumizturīgā traukā saliec kārtu cepto dārzeņu,
pārlej dārzeņus ar daļu caur sietu izberzto tomātu un pārklāj ar
lazanjas plāksnēm. Atkārto, līdz visi dārzeņi un visa tomātu mērce
izmantota, virspusē liec lazanjas plākšņu kārtu. Ar karoti saliec
skābo krējumu uz lazanjas, visu pārkaisi ar Parmas sieru.
3) Liec cepeškrāsnī uz 25 minūtēm un cep, līdz lazanja izkarsusi un
virspuse ir zeltaina un burbuļo.
Recepte: Jauns.lv