Krēmīgs pesto ar penne makaroniem
Super krēmīga ideja pusdienu vai vakariņu maltītei!
Pesto sastāvdaļas:
- 100g svaiga bazilika
- 1 neliela ķiplokdaiva
- 120g grauzdēti ciedru rieksti
- 2 ēdamkarotes rauga pārslu
- 100ml olīveļļas
- 1 citrons
Atsevišķi:
- 400g pilngraudu penne makaroni
- sāls un pipari garšai
- 250 sojas krēma (soya cuisine - nopērkams lielākajos pārtikas veikalos)
- 3 ēdamkarotes krēmsiera
- 100g spinātu
Pagatavošana:
- Vispirms pagatavo pesto: uz pusēm pārgriež citronu un tā sulu izspiež blenderī. Notīra ķiploku un liek blenderī.
- Tad pievieno arī pārējās pesto sastāvdaļas: baziliku (pievieno tikai bazilika lapiņas bez kātiņiem), ciedru riekstus, rauga pārslas, olīveļļu, un blenderē līdz krēmīgai konsistencei.
- Sagatavo penne makaronus: kastroli lej pilnu ar ūdeni un uzvāra. Pievieno dāsnu šķipsnu sāls, tad pievieno pašus makaronus.
- Nokāš makaronus, atstājot 3-4 ēdamkarotes makaronu ūdens.
- Pagatavo mērci: pesto lej kastrolī un silda uz vidējas liesmas, nepārtraukti maisot.
- Pievieno sojas krēmu un krēmsieru, visu izmaisa.
- Pievieno arī spinātus.
- Pagaršo mērci un pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Beigās visam pievieno arī no makaroniem atstāto ūdeni, lai krēmīgā mērce mazliet sašķidrinās.
- Maltīti garnē ar bazilika lapiņām, nedaudz rauga pārslām, pasniedz ar salātiem un citrona šķēlīti.