Liellopu gaļas rullīši ar dārzeņiem
Pagatavo karstu, krāsainu uzkodu - liellopu gaļas rullīšus ar dārzeņiem!
Porciju skaits - 4
Sastāvdaļas
800 g liellopu karbonādes
2 ēd.k. sojas mērces
2 sarkanie sīpoli
1 sarkanā paprika
1 dzeltenā paprika
200 g sparģeļu
1 čili pipars
2 daiviņas ķiploku
garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Karbonādes gabalus sagriež plānās šķēlēs un iemarinē uz 30
minūtēm gaļas garšvielu un sojas maisījumā.
2. Visus dārzeņus sagriež stienīšos - papriku un sīpolus.
3. Katrā gaļas šķēlē liek dažādas krāsas dārzeņu stienīšus,
sparģeļus un satin, beigās aizspraužot ar kociņu vai sasienot ar
pārtikas diegu.
4. Pannā uzkarsē mazliet eļļas un apcep ķiploka daiviņas un čili
piparus, lai eļļai piešķirtu garšu.
5. Pannā liek cepties gaļas rullīšus un cep aptuveni 2–3 minūtes no
katras puses, līdz tie apcepušies zeltaini. Tad cep līdz 190 ºC
temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.
6. Pasniedz karstus kā uzkodu.