Dārzeņos sautēti vistas šķiņķīši
Vienkārša recepte marinētu un zeltaini apceptu vistas šķiņķīšu pagatavošanai ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku, sīpolu un citronu. Pasniedz karstus kopā ar pitas maizi!
Porciju skaits - 4
Sastāvdaļas
4 vistas šķiņķīši
2 citroni
2 tomāti
1 sarkanā paprika
150 g fetas siera
1 sarkanais sīpols
sauja saulē kaltētu tomātu
2 ēd.k. olīveļļas
neliela buntīte pētersīļu
garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Vistas šķiņķīšus apber ar izvēlētajām
garšvielām un iemarinē uz 30 minūtēm.
2. Dārzeņus sagriež kumosa lieluma
gabaliņos.
3. Vienam citronam norīvē miziņas uz smalkās
rīves.
4. Pannā uzkarsē eļļu, un liek apcepties vistas
šķiņķīšus zeltainus no abām pusēm.
5. Pannā pievieno sagrieztus sīpolus, 2 citronu
šķēlītes un saulē kaltētos tomātus. Pievieno arī sagrieztas
paprikas un tomātus. Visu sautē uz lēnas uguns apmēram 35
minūtes.
6. Beigās pārbirdina fetas sieru un
pētersīļiem.
7. Pasniedz karstus kopā ar pitas
maizi.