Kartupeļu putra ar mocarellu
Nepieciešams (60 minūtes, 4 personām)
- 1kg I Love Eco kartupeļu;
- 1 ēd. k. timiāna lapiņu;
- 1/2 citrona miza;
- 2 lielas ķiploka daivas, nomizotas;
- 1 lauru lapa;
- 1 tējk. jūras sāls ūdenim;
- 30 ml Rimi Extra Virgin olīveļļas;
- 20 g siera Grana Padano;
- 20 g sviesta;
- kūpināta jūras sāls pēc garšas;
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas.
Pasniegšanai:
2 bifeļpiena mocarellas; zaļumi
Pagatavošana
Uzvāri katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pievieno sagrieztu
citrona mizu, timiānu, ķiploku, lauru lapu un sāli. Vāri
kartupeļus, kamēr ļoti mīksti, – ilgums atkarīgs no kartupeļu
izmēra. Kad gatavs, nokās, pietaupot apmēram 150 ml ūdens.
Izņem no katla lauru lapu, pārējo saspaidi ar kartupeļu stampu
(ne mikseri). Kad sāk veidoties putra, visu laiku maisot, pamazām
lej klāt eļļu, pēc tam, aktīvi maisot, pievieno sviestu.
Beigās papildini ar pataupīto kartupeļu ūdeni un nedaudz
kūpinātas sāls, lai putra būtu tik krēmīga, kā tev patīk.
Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, virsū liekot
mocarellu, no kuras katrs ēdājs pats nokniebj kādu gabalu.