Kartupeļu putra ar mocarellu

Gardi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gardi!

Nepieciešams (60 minūtes, 4 personām)

  • 1kg I Love Eco kartupeļu;
  • 1 ēd. k. timiāna lapiņu; 
  • 1/2 citrona miza;
  • 2 lielas ķiploka daivas, nomizotas;
  • 1 lauru lapa;
  • 1 tējk. jūras sāls ūdenim;
  • 30 ml Rimi Extra Virgin olīveļļas;
  • 20 g siera Grana Padano; 
  • 20 g sviesta;
  • kūpināta jūras sāls pēc garšas;
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas.



Pasniegšanai: 
2 bifeļpiena mocarellas; zaļumi


Pagatavošana 
Uzvāri katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pievieno sagrieztu citrona mizu, timiānu, ķiploku, lauru lapu un sāli. Vāri kartupeļus, kamēr ļoti mīksti, – ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra. Kad gatavs, nokās, pietaupot apmēram 150 ml ūdens. Izņem no katla lauru lapu, pārējo saspaidi ar kartupeļu stampu (ne mikseri). Kad sāk veidoties putra, visu laiku maisot, pamazām lej klāt eļļu, pēc tam, aktīvi maisot, pievieno sviestu. Beigās papildini ar pataupīto kartupeļu ūdeni un nedaudz kūpinātas sāls, lai putra būtu tik krēmīga, kā tev patīk. Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, virsū liekot mocarellu, no kuras katrs ēdājs pats nokniebj kādu gabalu.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti