Baklažānu un gaļas šķēles ar jogurtu
Ceļam galda baklažānus!
4 personām
Gatavošana 30 minūtes
Vajadzēs:
600 g baklažānu
400 g liellopa filejas
sāls
1 citrona sula
olīveļļa
3 lielas ķiploka daiviņas
400 g jogurta
200 g svaigu gurķu
1 liels sīpols
1 tējk. romiešu ķimeņu
1/2 tējk. malta kardamona
Pagatavošana:
1. Sagriez baklažānus šķēlītēs, pārkaisi ar sāli un atstāj vismaz uz 10 minūtēm. Pēc tam noskalo zem auksta ūdens strūklas, nosusini, apslaki ar citrona sulu un atstāj vēl uz 10 minūtēm. Tad pārkaisi ar pipariem. Ja vajag, uzber vēl sāli un cep sakarsētā pannā.
2. Fileju sagriez šķēlītēs, mazliet izdauzi ar gaļas āmuriņu un ierīvē ar saspaidītu ķiploka daiviņu. Cep sakarsētā eļļā un gatavu pārkaisi ar sāli, pipariem.
3. Jogurtu ielej bļodiņā. Gurķus, sīpolu un atlikušās ķiploku daiviņas nomizo. Gurķus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolu smalki sakapā, ķiplokus izspied caur spiedi un visu iemaisi jogurtā. Pievieno romiešu ķimenes, kardamonu un sāli, ja vajag.
4. Kārto uz šķīvja baklažānu un gaļas šķēlītes, bagātīgi pārlej ar jogurta mērci.
Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07. Nr. 7/8