Baklažānu un gaļas šķēles ar jogurtu

Ceļam galda baklažānus!

Baklažāni ēdienkartē nav pietiekami novērtēti.

FOTO: Shutterstock.com

Baklažāni ēdienkartē nav pietiekami novērtēti.

4 personām

Gatavošana 30 minūtes

 

Vajadzēs:

600 g baklažānu

400 g liellopa filejas

sāls

1 citrona sula

olīveļļa

3 lielas ķiploka daiviņas

400 g jogurta

200 g svaigu gurķu

1 liels sīpols

1 tējk. romiešu ķimeņu

Reklāma
Reklāma

1/2 tējk. malta kardamona

 

Pagatavošana:

1. Sagriez baklažānus šķēlītēs, pārkaisi ar sāli un atstāj vismaz uz 10 minūtēm. Pēc tam noskalo zem auksta ūdens strūklas, nosusini, apslaki ar citrona sulu un atstāj vēl uz 10 minūtēm. Tad pārkaisi ar pipariem. Ja vajag, uzber vēl sāli un cep sakarsētā pannā.

2. Fileju sagriez šķēlītēs, mazliet izdauzi ar gaļas āmuriņu un ierīvē ar saspaidītu ķiploka daiviņu. Cep sakarsētā eļļā un gatavu pārkaisi ar sāli, pipariem.

3. Jogurtu ielej bļodiņā. Gurķus, sīpolu un atlikušās ķiploku daiviņas nomizo. Gurķus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolu smalki sakapā, ķiplokus izspied caur spiedi un visu iemaisi jogurtā. Pievieno romiešu ķimenes, kardamonu un sāli, ja vajag.

4. Kārto uz šķīvja baklažānu un gaļas šķēlītes, bagātīgi pārlej ar jogurta mērci.

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07. Nr. 7/8

 

 

 

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti