Sparģeļu gatavošana. Vienkārši un gardi!

Vasaras sākums ir sparģeļu baudīšanas laiks! Ja tos vēl neesi gatavojis, noteikti izmēģini - sparģeļi ir ne vien veselīgi, bet arī ļoti viegli pagatavojami.

Tik greznus sparģeļus iegādājāmies Mores sparģeļos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tik greznus sparģeļus iegādājāmies Mores sparģeļos.

Sastāvdaļas:

Svaigi sparģeļi 1 kg

Cietais siers

Ūdens

Šķipsna sāls

Ķiploks (ja vēlas)

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Karstā ūdenī, kam pievienota šķipsna sāls, sparģeļus nedaudz apvāra;

2. Sparģeļus kārto uz cepešpannas vai cepšanas traukā, pārkaisa ar smalki rīvētu ķiploku un rīvētu sieru;

3. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, līdz siers ir izkusis.

 

Variācijai: Sparģeļus var cept arī pannā uz plīts. Šādā gadījumā uz pannas liek piciņu sviesta, apcep smalki rīvētu ķiploku, liek pannā blanšētos sparģeļus, ko apkaisa ar rīvētu sieru. 

Lai labi garšo!