Sparģeļu gatavošana. Vienkārši un gardi!
Vasaras sākums ir sparģeļu baudīšanas laiks! Ja tos vēl neesi gatavojis, noteikti izmēģini - sparģeļi ir ne vien veselīgi, bet arī ļoti viegli pagatavojami.
Sastāvdaļas:
Svaigi sparģeļi 1 kg
Cietais siers
Ūdens
Šķipsna sāls
Ķiploks (ja vēlas)
Gatavošana:
1. Karstā ūdenī, kam pievienota šķipsna sāls, sparģeļus nedaudz apvāra;
2. Sparģeļus kārto uz cepešpannas vai cepšanas traukā, pārkaisa ar smalki rīvētu ķiploku un rīvētu sieru;
3. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, līdz siers ir izkusis.
Variācijai: Sparģeļus var cept arī pannā uz plīts. Šādā gadījumā uz pannas liek piciņu sviesta, apcep smalki rīvētu ķiploku, liek pannā blanšētos sparģeļus, ko apkaisa ar rīvētu sieru.
Lai labi garšo!