Vegāniskais sašliks jeb sojšliks

Sojšlika marinādes gatavošanā var pamatīgi izpausties, apvienojot savas iecienītākās garšas un marinādes pikantumu, jo sojas gabaliņi ir pakļāvīgi garšu un marināžu uzsūkšanā.

Tas ir jāizmēģina!

FOTO: Agnese Gabrāne

Tas ir jāizmēģina!

Pamatsastāvdaļas:

  • lielo sojas gabaliņu iepakojums (var nopirkt Rimi, dažādos bio veikaliņos,piemēram, ''Dabas stacija'')
  • 2 sīpoli
  • 1 tējkarote čili piparu pārslas vai melnie pipari
  • sāls pēc garšas
  • 50ml ābolu etiķa vai citrona sulas
  • 100ml sojas mērces
  • vegāniska majonēze
  • ja vēlies pievienot garšvielas, izmēģini, piemēram, kariju vai kādu no tako garšvielām
  • vēl var pievienot dārza zaļumus - lociņus, dilles utml pēc vēlēšanās
  • eļļa cepšanai

 

Pagatavošana:

 

 

Reklāma
Reklāma
  • Sojas gabaliņus saber bļodā un pārlej ar karstu ūdeni. Mērcē apmēram 15-20 minūtes, kādu reizi apmaisot, lai izmērcējas visas gabaliņu maliņas. Ja vāra katliņā, tad apmēram 10 minūtes.
  • Kamēr sojas gabaliņi briest, gatavo marinādi: sagriež sīpolus un dārza zaļumus.
  • Bļodā liek majonēzi, pievieno sīpolus un zaļumus, sāli un piparus, izmaisa. Tad pievieno etiķi, sojas mērci un kādu no garšvielām.
  • Kad sojas gabaliņi uzbrieduši, nolej ūdeni un vēl atsevišķi katram to nospiež.
  • Tos liek marinādē un izmaisa. Atstāj ievilkties ledusskapī vismaz uz stundu.
  • Cept var uz grila, cepeškrāsnī vai uz pannas.

 

Marinādi var veidot vēl daudzās citās variācijās, piemēram, majonēzes vietā izvēloties tomātu mērci un pievienojot vēl citus dārzeņus: papriku, ķiploku, burkānus. 

Asākai marinādei izmēģini pievienot nelielu sarīvēta ingvera gabaliņu!

Tomēr, ja slinkums pašrocīgi gatavot marinādi, ir dažādas izvēles iespējas marinādēm, kuras veikalā iegādāties gatavas, atliks tikai sagatavot sojas gabaliņus marinēšanai.