Cepeškrāsnī ceptas sātīgās kabaču laiviņas
Ļoti sātīgās kabaču laiviņas ir garšīgas no mazajiem, jaunajiem kabačiem. Recepti var izmantot arī pildot papriku vai lielākus kabačus sagriežot ripiņās un pildot ar šo pašu masu.
Gatavojam kabaču laiviņas soli pa solim.
Nepieciešams:
3 līdz 4 mazi kabači
400 - 500 gr maltā gaļa
rīsi
ķiploks
sīpols
garšvielas
ola
majonēze
siers
Pagatavošana:
Izvāra rīsus vienu paciņu.
Malto gaļu sajauc ar izvārītajiem rīsiem, diezgan smalki sagrieztiem sīpoliem, olu, ķiplokiem. Garšvielas pēc paša vēlēšanās.
Kabačus izgrebt laiviņās, visērtāk ar mazo karotīti. Kabaču izgrebto vidiņu arī var izmantot un pierīvēt klāt maltajai gaļai.
Kabaču laiviņas apsmērē minimāli ar sāli un garšvielām un pilda ar sajaukto masu.
Kabačus saliek cepeštraukā vai uz cepampannas. Cepamtraukā ielej ūdeni, tad kabacis ātrāk pagatavosies būs mīksts un sulīgs.
Svarīgi ir cepamtrauku vai pannu nosegt. Ja nav vāks, tad to var pārklāt ar folliju.
Liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 180 grādiem, apmēram uz 45 minūtēm sautēties ik pa mirklim noņemot folliju un pārbaudot kabaču gatavību.
Kad kabači ir mīksti, tos pārklāj ar sarīvētu sieru, kas sajaukts ar nedaudz majonēzi.
Šīs pildītās kabaču laiviņas ir ļoti sātīgas un garšos arī tiem, kas ar kabačiem "jūs". Ar zaļajiem lapu salātiem vai svaigiem dārzeņiem garšos vēl labāk!
Lai labi garšo!