BBQ lasis garšaugos ar grilētu tomātu salātiem
Sātīga, bet viegla maltīte – laša fileja garšaugu apvalkā.
Porciju skaits – 4
Pagatavota uz grila kopā ar Santa Maria BBQ mērci ar grauzdētiem
ķiplokiem un pasniegta kopā ar sulīgiem salātiem. Maltītei īpašu
garšu piedod klāt pievienotie grilētie ķiršu tomātiņi.
Sastāvdaļa:
800 g laša fileja ar ādu
1 ēd.k. eļļa
1 paciņa Santa Maria Garšvielu maisījums gaļas marinēšanai ar
garšaugiem (RUB)
Santa Maria BBQ mērce ar grauzdētiem ķiplokiem
200 g dzeltenie ķiršu tomāti
200 g sarkanie ķiršu tomāti
0.5 gab. sīpolloku buntīte
200 g rukola
2 ēd.k. olīveļļa
1 ēd.k. ābolu sidra etiķis
1 ēd.k. medus
Santa Maria Akmens sāls
Santa Maria Tellicherri melnie pipari
Pagatavošana:
1. Laša fileju apsmērē ar olīveļļu un kārtīgi apviļā garšvielu
maisījumā. Lasi liek uz sakarsētas grilpannas vai grila ar ādu uz
leju. Cepot pirmās 10 minūtes, grilu noslēdz ar vāku, pēc tam atver
un lasi apsmērē ar BBQ mērci. Turpina to cept vēl 5 minūtes uz
grila bez vāka.
2. Noskalo tomātus un apbrūnina uz grilpannas vai grila, atdzesē un
sagriež uz pusēm. Pagatavo mērci - sajauc olīveļļu, ābolu etiķi,
medu, sāli un piparus. Lielā bļodā samaisa rukolu, grilētos
tomātus, sakapātus lociņus un pirms pasniegšanas pārlej ar salātu
mērci.