Veģetārais burgers ar kvinojas, melno pupiņu un burkānu plācenīšiem
Veģetārais burgers ar kvinojas, melno pupiņu un burkānu plācenīti ir tik labs, ka to ar gardu muti apēdīs pat rūdīts gaļēdājs.
Santa Maria BBQ mērce ar čipotles pipariem burgera izcilo garšu
tikai pastiprina.
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
1 iepakojums konservētas pupiņas
150 ml vārīta kvinoja
1 gab. burkāns
1 gab. ola
1 tējk. Santa Maria Malta kurkuma 20 g
1 gab. čili
1 daiviņa ķiploks
Santa Maria Akmens sāls
Santa Maria Tellicherri melnie pipari
4 gab. grilēta marinēta paprika
Brie siers
Santa Maria BBQ mērce ar čipotles pipariem
salātu lapas
4 gab. burgeru maizītes
Pagatavošana
1. Pagatavo plācenīšus. Sarīvē burkānu un kārto to uz cepamās
pannas. Nokāš melnās pupiņas, liek blakus rīvētajiem burkāniem uz
pannas. Visu cep krāsnī 180 grādos 15 minūtes. Atdzesē.
2. Virtuves kombainā liek visas plācenīšu sastāvdaļas - vārītu
kvinoju, burkānus, pupiņas, olu, ķiploku un visas garšvielas.
Sablenderē viendabīgā masā un sadala 4 vienādās daļās, veido
plācenīšus un grilē uz grilpannas vai grila līdz plācenīši brūni no
abām pusēm.
3. Pagatavo burgeri. Apgrilē burgeru maizītes. Uz apakšējās
maizītes liek BBQ mērci ar čipotles pipariem, tad salātlapu, tad
veģetāro plācenīti, tad Brie siera šķēles, tad grilētu marinētu
papriku, tad vēl BBQ mērci un liek virsū otru burgeru maizes
pusīti.