Grilēta siera un jauno kartupeļu salāti
Recepti vasaras grilēšanas pasākumiem iesaka Signe Meirāne.
Nepieciešams:
- 300 g grilēšanai piemērota ķimeņu siera 2 cm biezās šķēlēs;
- 50 g mazu kartupelīšu;
- 2 gatavi, bet stingri avokado palielos gabalos;
- 400 g mazu gurķu palielos gabalos;
- 1 tējk. Dižonas sinepju;
- neliela saujiņa diļļu;
- 30 ml Extra Virgin olīveļļas;
- jūras sāls pēc garšas;
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Novāri vai notvaicē kartupelīšus. Kad tie gatavi, atdzesē.
Tikmēr sakarsē grilu un, kad tas karsts, liec virsū sieru un
grilē no abām pusēm. Kad gatavs, liec uz dēlīša un ļauj
nedaudz atdzist, lai varētu to sagriezt. Protams, var cept arī
pannā. Bļodā liec kartupeļus, avokado, gurķi, sinepes, dilles,
eļļu, sāli un piparus, visu samaisi. Kad siers padzisis, sagriez
to, pievieno salātiem, viegli iecilā un pasniedz