Papasada - cepeškrāsnī cepts kartupelis. Pasniedz pildītu vai ar mērci
Nosaukums PAPASADA nācis no spāņu valodas - papa asada - cepts kartupelis (vārds PAPA ir saīsinājums no PATATA).Pieļauju domu, ka daudzām tautībām šādi cepts kartupelis ir nacionālais ēdiens,arī latviešu virtuvē. Taču es šo kartupeli zinu tieši zem šāda nosaukuma.
SASTĀVDAĻAS
5-6 lielie kartupeļi
Mērcei:
200g krējuma
100g siera
2 ķiploka daiviņas
sāls pec garšas
Pagatavošana
Kartupeļus kārtīgi nomazgāt un salikt uz restēm vai cepešpannas
uzkarsētajā krāsnī. Nevajag ne taukvielu, ne ūdeni - vienkārši
tāpat saliek. Apmēram pēc 30-40 min. var sākt pārbaudīt. Atkarībā
no kartupeļu lieluma ap šo laiku viņiem tā kā jau jābūt
gataviem!
Gatavos kartupeļus ņem ārā un karstu liek uz šķīvja. Kartupeli
virspusē iegriež ar nazi, bet ne līdz galam un pārlej vēl karstu
kartupeli ar mērci. Šo kartupeli parasti ēd ar karotīti,
vienlaicīgi ēdot kartupeļu mīkstumu ar mērci.
Mērci gatavo no krējuma vai majonēzes (diētiskajā variantā var ņemt
jogurtu bez piedevām vai Lakto), siera un ķiplokiem vai sarīvētiem
āboliem un mārrutkiem. Var likt arī zaļumus un mazliet biezpiena
klāt vai smalki sagrieztus marinētus gurķīšus. Ar jebkuru mērci ir
ļoti garšīgi!