Tomātu sautējums ar kazas sieru. Šādas vakariņas sezonai piestāv!

Sezonai tik ļoti atbilstošajā un lieliskajā receptē dalās šefpavārs Normunds Baranovskis. 

Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji tos audzēja kā dekorāciju vai dāvanu, kuru vīrietis dāvina sievietei. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji tos audzēja kā dekorāciju vai dāvanu, kuru vīrietis dāvina sievietei. Publicitātes foto.

Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji tos audzēja kā dekorāciju vai dāvanu, kuru vīrietis dāvina sievietei. 

"Tomātus var kaltēt un samalt pulverī, ko vēlāk pievienot ēdienam kā krāsvielu vai garšas pastiprinātāju. Tomāta, tāpat kā jebkura cita dārzeņa vai garšauga, garša dehidratācijas procesā kļūst intensīvāka un pavisam citāda, saldāka. Tomāti liekoties ir saldeni, ja tie ir nogatavojušies. Mums tīk domāt, ka tomāts ir skābs, bet patiesībā skāba ir tikai sula, pārējais tomāta mīkstums ir salds. Iespējams, tāpēc, gatavojot gardākos ēdienus, tomātus blanšē, attīrot tos no mizas un sēkliņām,” par tomāta īpašībām stāsta  Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.

Tomātu sautējums ar kazas sieru  (15 min / 2 pers.) 

Nepieciešams:

  • 700 g tomātu;
  • 2 šalotes sīpoli;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1⁄2 čili;
  • 3 ēd. k. olīveļļas;
  • 20 ml sarkanvīna etiķa;
  • 1 tējk. brūnā cukura;
  • 1⁄2 tējk. sāls;
  • 1⁄2 tējk. svaigi maltu piparu;
  • 1 ēd. k. marinētu kaperu ziedu;
  • 2 pētersīļa kāti;
  • 2 piparmētras kāti;
  • 50 g kazas siera

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Sagriez smalki sīpolus un ķiploku un sautē olīveļļā 1 minūti.
  • Pievieno sakapātu čili, etiķi, cukuru, sāli un piparus.
  • Sautē visu 3–6 minūtes, lai tomāti pārāk neizjūk.
  • Pieber sakapātus zaļumus, kaperus un pasniedz, pārkaisot ar drupinātu kazas sieru.

 

Receptes autors: Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis