Meksikāņu stilā pildīts saldais kartupelis
Sātīgos, pildītos kartupeļus var pasniegt ar viegliem zaļumu salātiem!
Sastāvdaļas:
- 2 vidēji lieli saldie kartupeļi
- 14 cherry tomātiņi
- 1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sasmalcinātas
- 200g noskalotas melnās pupiņas
- šķipsna koriandra
- pustējkarote čili pulvera
- 1 tējkarote brūnās miso pastas
- olīveļļa
- sāls, pipari
Krējumam:
- 200g neitrālas garšas jogurts
- 1 tējkarote tahini mērces (sezama sēkliņu mērce)
- 1 citrona sula
- sāls un pipari pēc garšas
Gvakamolei:
- 2 avokado izņemti no miziņas
- puse laima sulas
- sauja svaiga koriandra
- puse sarkanā čili
- 10 saulē kaltēti tomāti sagriezti lielākos gabaliņos
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem ar ieslēgtu kondicioniera režīmu.
- Nomazgā saldos kartupeļus, sadursta miziņu ar dakšu un cep 60-70 minūtes, līdz tas viscaur izcepies.
- Kamēr kartupeļi cepas, nomizo un smalki sagriež ķiploku, cherry tomātiņu un tos kopā liek karsēties pannā, sakarsētā olīveļļā. Pievieno pupiņas, pievieno čili pulveri, ābolu sidra etiķi, miso un sāli, un piparus. Cep 10 minūtes uz mērenas uguns. Sagriež un pievieno arī koriandru, tad nogriež uguni.
- Sajauc krējumu: vienkārši sajauc kopā visas krējumam paredzētās sastāvdaļas bļodā.
- Gatavo gvakamoli: ar dakšu samīca avokado mīkstumus. Sasmalcina čili, koriandru, tad sajauc kopā ar avokado un pievieno laima sulu, sāli un piparus, un saulē kaltētus tomātus.
- Kad saldie kartupeļi izcepušies, tos izņem no cepeškrāsns un sagriež uz pusēm. Izgrebj vidiņus un 2/3 iejauc pupiņās un tomātos. Kad tie sajaukti kopā, kārto pupiņu masu atpakaļ kartupeļu pusītēs.
- Pasniedz pildītus saldos kartupeļus ar aukstu gvakamoli un pāri lej sajaukto krējumu.
Recepte no: http://deliciouslyella.com