Cepts kabacis ar parmezānu
Šajā receptē noderēs arī mazie cukīni. Tos var negriezt ripiņās, bet gareniski uz pusēm, veidojot ceptas cukīni laiviņas ar parmezānu.
SASTĀVDAĻAS
- 1 mazs Kabacis
- 8 Ķiršu tomātiņi
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 čili pipars
- 6 ēdk. rīvēts parmezāns vai cits cietais siers
- 1 tējk. rozmarīns
- Olīveļļa
PAGATAVOŠANA
- Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem.
- Ķiploku sarīvē, čili piparu un tomātiņus smalki sagriež. Bļodā sajauc visas iepriekšminētās sastāvdaļas, pievieno rozmarīnu.
- Kabaci sagriez biezās ripiņās, izliek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Katru ripiņu pārkaisa ar sagatavoto maisījumu. Pašās beigās pārkaisa ar sieru. Cep 20-30 minūtes, līdz kabacis ir mīksts.
Recepte no jauns.lv