Ar dārzeņiem pildīta kabača laiviņa
Krāsnī cepti kabači ar dažādiem pildījumiem ir viens no klasiskajiem kabaču laika gardumiem.
Sastāvdaļas:
- 1 prāvs kabacis
- 100 g šampinjonu
- 100 g brokoļu
- 2 nelieli tomāti
- 1 burkāns
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 tējk. pikantu sinepju
- 2 tējk. izlobītu ķirbju sēklu
- 1 ēdk. olīveļļas
- sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana:
- Kabaci pārgriez gareniski uz pusēm un izgriez mīksto vidu ar sēklām. Liec uz plāts, pārklāj ar alumīnija foliju un uz 8–10 minūtēm ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī.
- Nomizotus burkānus un notīrītus šampinjonus sagriez salmiņos, brokoli sadali ļoti mazās rozetēs, ķiplokus smalki sakapā. Tomātus sagriez šķēlēs.
- Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep burkānus un brokoļus kopā ar sēnēm. Pievieno ķiplokus un sēklas, sāli un piparus un samaisi.
- Kabaču puses ar griezuma vietu uz augšu liec uz folijas. Apzied ar sinepēm. Liec iekšā ceptos dārzeņus. Virsū kārto tomātu šķēles un vēlreiz pārkaisi ar pipariem.
- Foliju rūpīgi aizloki. Liec uz plāts, ievieto 170 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes. Folijai augšpusi atloki vaļā un turpini cept vēl kādas 10 minūtes.