Cūkgaļa krēmīgā sinepju mērcē
Pie krēmīgās cūkgaļas lieliska piedeva būs vārīti kartupeļi vai rīsi.
Sastāvdaļas
- 350 g cūkgaļas filejas, plāni sagrieztas
- 1 liels sīpols, plāni sagriezts
- 1 daiviņa ķiploka, sasmalcināta
- 100 g šampinjonu, sagrieztu šķēlītēs
- 100 ml skābā krējuma
- 1 ēdk. ar kaudzi graudu sinepju
- 1 ēdk. olīveļļas
- Liela sauja svaiga bazilika
Pagatavošana (30 min 2 porcijas)
Lielā pannā, uzkarsē eļļu. Liec iekšā cūkgaļas gabalus un cep 2 minūtes uz lielas uguns. Liec klāt sīpolus, ķiplokus un sēnes. Turpini cept 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Iemaisi gaļā krējumu un sinepes, tad saplūkā baziliku un arī iemaisi mērcē, tiklīdz krējums kļūst šķidrs, noņem pannu no uguns. Pasniedz ar rīsiem un vārītiem dārzeņiem.