Taglierini pasta ar garnelēm
Ja pastu bagātina ar garnelēm, tad rezultāts vienmēr ir lielisks! Savā iecienītajā receptē ar Mammamuntetiem.lv dalās tētis Normunds.
4 porcijas, gatavošana 15 minūtes.
Sastāvdaļas:
Pasta taglierini (tagliatelle vai spagetti) 400 g
Šalotes sīpols 1 gab
Salvijas lapas 6 gab
Sviests 40 g
Garneles svaigas (tīrītas) 200 g
Zaļie zirnīši (blanšēti) 100 g
Salds krējums 200 ml
Baltvīns 50 ml (var izmantot citrona sulu 1 ēdamk)
Sāls pēc sajūtas, garšas
Cietais, nogatavinātais siers - cik vien tīk
Gatavošana:
1. Novāri pastu tieši tik ilgi, kā norādīts uz iepakojuma. Lai
izdotos pasta ideāli, tā jāvāra vismaz 3 L
ūdenī ar sāli (1 ēdamk). Pasta jāliek jau vārošā sālsūdenī un tad
jāuzņem laiks.
2. Kad pasta novārījusies, nokās to sietā.
3. Paralēli gatavo mērci, jo mērces pagatavošanas laikā lielākā
daļa makaronu būs tieši novārījušies, lai sajauktu tos kopā vienā
pannā.
4. Tīģergarneles sagriez mazākos gabalos, 3 daļās.
5. Sīpolu sagriez smalkos kubiņos.
6. Karsē pannu ar sviestu, salviju un šalotes sīpoliņiem. Kad
sīpoli sāk kļūt caurspīdīgi, pievieno garneles.
7. Maisot 1-2 minūtes, pievieno baltvīnu vai citrona sulu.
Patvaicē dažas sekundes.
8. Pievieno zirnīšus un saldo krējumu. Vāri līdz mērce sāk biezēt.
Pievieno sāli - pēc garšas - un svaigi
novārītu pastu.
9. Pasniedzot pierīvē sieru pēc savām sajūtām, garšām un
vēlmes.