Cepta vista ar balzamiko un medu
Kamēr maltīte cepas cepeškrāsnī, tikmēr var sagatavot kādus svaigos salātus, kas labi ies klāt saldskābajām un kraukšķīgajām vistiņām.

FOTO: Shutterstock.com
Ideja gardām vakariņām.
Sastāvdaļas:
- 1 vista, sadalīta 4-6 daļās
- 1 dzeltenā paprika, sagriezta mazos gabaliņos
- 1 sarkanā paprika, sagriezta mazos gabaliņos
- 500 g šampinjonu vai citu sev tīkamu sēņu
- 5-6 tomāti, sagriezti mazos gabaliņos
- 3 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. balzamiko
- 1 ēdk. svaiga rozmarīna
- 1 ēdk. sāls
- 1-2 ēdk. medus
- Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
- Uzsildi cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Cepšanai piemērotā traukā liec iekšā sēnes, tomātus, ber klāt sāli, piparus, rozmarīnu un visu pārlej ar balzamiko. Visu samaisi.
- Liec iekšā traukā vistas gabaliņus un apmaisi ar dārzeņiem. Gaļas gabaliņus apsmērē ar medu.
- Cep kamēr vista ir brūna un labi izcepusies, apmēram 50-60 minūtes.