Sviestā sautēts stirploin steiks
Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis aicina iemēģināt roku steika pagatavošanā mājās.
Nepieciešams:
200 g stirploin (plānās filejas) steika;
50 g sviesta;
1 timiāna zariņš;
1 ķiploka daiviņa;
sāls pēc garšas;
svaigi malti pipari pēc garšas;
150 g šitake sēņu;
65 g spinātu
Pagatavošana - 12 min; 1 personai:
Uzkarsē steika pannu, liec tajā sviestu, ļauj tam izkust un tajā esošajiem olbaltumiem – nedaudz apdegt. Pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploku. Liec pannā steiku un cep no katras puses 1–2 minūtes, aplaistot ar karsto sviestu. Noņem steiku no pannas un ļauj tam atpūsties 3 minūtes. Tajā pašā sviestā apcep sēnes un spinātus. Pirms pasniegšanas pārkaisi steikam sāli un piparus.