Sviestā sautēts stirploin steiks

Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis aicina iemēģināt roku steika pagatavošanā mājās.

Gaļu var pasniegt kopā ar ceptiem kartupeļiem, dārzeņiem, piparu mērci un citām sastāvdaļām pēc savas gaumes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaļu var pasniegt kopā ar ceptiem kartupeļiem, dārzeņiem, piparu mērci un citām sastāvdaļām pēc savas gaumes.

Nepieciešams:

200 g stirploin (plānās filejas) steika;

50 g sviesta;

1 timiāna zariņš;

1 ķiploka daiviņa;

sāls pēc garšas;

svaigi malti pipari pēc garšas;

150 g šitake sēņu;

Reklāma
Reklāma

65 g spinātu

 

Pagatavošana  - 12 min; 1 personai:

Uzkarsē steika pannu, liec tajā sviestu, ļauj tam izkust un tajā esošajiem olbaltumiem – nedaudz apdegt. Pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploku. Liec pannā steiku un cep no katras puses 1–2 minūtes, aplaistot ar karsto sviestu. Noņem steiku no pannas un ļauj tam atpūsties 3 minūtes. Tajā pašā sviestā apcep sēnes un spinātus. Pirms pasniegšanas pārkaisi steikam sāli un piparus.

 

Sastāvdaļas