Pilngraudu spageti krēmīgā biešu mērcē
Sastāvdaļas: (2 porcijām)
• 140g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu pastas
Spaghetti
• 1 liela (220g) biete, nomizota
• 1/2 glāze (125ml) ūdens
• 2 ķiploku daiviņas
• Neliels sīpols
• 1/4 glāzes (35g) Indijas riekstu
• 1/2 tējkarote (ar kaudzīti) Dižonas sinepju
• 1/4 tējkarotes sāls
• liela šķipsna piparu
• olīveļļa cepšanai
• pasniegšanai – svaigs rozmarīns
Pagatavošana:
1. Aplej Indijas riekstus ar karstu ūdeni un ļauj
tiem mērcēties 20 minūtes.
2. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Nomizoto bieti sagriež aptuveni 5 mm plānās šķēlītēs, apslaka ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz mīkstas.
3. Uzsilda pannu uz vidējas uguns, pievieno nedaudz olīveļļas un liek cepties sasmalcinātu sīpolu. Pēc dažām minūtēm pievieno sasmalcinātu ķiploku, cep dažas minūtes, līdz ķiploks kļūst aromātisks un sīpoli caurspīdīgi.
4. Nokāš mērcētos Indijas riekstus. Liek riekstus blenderī, pievieno ceptos sīpolus, ķiplokus, bietes, ūdeni, Dižonas sinepes, sāli un šķipsnu piparu. Blendē, līdz iegūst krēmīgu mērci.
5. Pagatavo pilngraudu Spaghetti pastu atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Iemaisa gatavajā pastā krēmīgo biešu mērci un pasniedz ar svaiga rozmarīna zariņu.