Vista pikantā zemesriekstu mērcē
Šo mērci var izmantot arī vistas kebabiem.
Sastāvdaļas:
- Vidēji liels sakapāts sīpols - 1 gab
- Smalki sakapāta ķiploka daiviņa - 1 gab
- Sīki sagriezta zaļās paprikas pāksts - 1 gab
- Olīveļļa - 4 ēd. karotes
- Vistas gaļa bez kauliem - 1 kg
- Riekstu sviests - 150 g
- Vistas buljons - 500 ml
- Kurkuma - 1 tējkarote
- Koriandrs - 1 tējkarote
- Romiešu ķimenes - 1 tējkarote
- Sarkano piparu plēksnes - 1 tējkarote
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz + 180 C. Dziļā pannā sakarsē 1 ēdamkaroti
eļļas, apcep sīpolus, ķiplokus un papriku. Dārzeņus izņem no
pannas. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un cep vistas gabaliņus
zeltaini brūnus. Pievieno ceptos dārzeņus. Nelielā katliņā samaisa
riekstu sviestu, vistas buljonu, kurkumu, koriandru, romiešu
ķimenes, sarkanos piparus, sāli un piparus. Visu karsē līdz viss
labi sajaucies - aptuveni 5 minūtes.
Vistu liek karstumizturīgā veidnē, pārlej ar mērci. Cep aptuveni 30
minūtes līdz gaļa ir mīksta.