Cepam cāļa cepeti! Papildini ar aromātiskām saknēm
Porcijas: 6 personām
Gatavošanas ilgums: 2 h
Sastāvdaļas:
"Ķekavas" cālis 1 gab.
Marinādei:
Jogurts 100 g
Sāls 1/2 tējk.
Citrons 1 gab (sula)
Saldās paprikas pulveris 1 ēdamk.
Čili pulveris 1/2 tējk.
Kūpinātas paprikas pulveris 1 tējk.
Malts kumins 1/2 tējk.
Melnie pipari, malti 1 tējk.
Medus 1, 1/2 ēdamk (izkausēts)
Ingvers, rīvēts 1 tējk
Piedevas:
Kartupeļi 6 gab.
Burkāni vidēja lieluma 6 gab.
Selerijas sakne 1/4 gab.
Olīveļļa 2 ēamk.
Sāls 1/2 tējk.
Rozmarīns 4 zari
Ķiploks 4 daivas
Gatavošana:
1) Cāli pārgriež muguras daļā.
2) Sajauc visas marinādes sastāvdaļas.
3) Nosusina cāli un ierīvē ar marinādi.
4) Cāļa cepeti var cept uzreiz, vai atstāt ledusskapī marinēt līdz 24 h.
5) Cep sakarsētā cepeškrāsnī 160 grādos 45 min.
6) Pannā pievieno saknes, sajauktas ar eļļu, ķiploku, rozmarīnu un sāli.
7) Paaugstini temperatūru līdz 200 grādiem un cep vēl 35 minūtes.
Šefpavāra ieteikums: Ja cepetis paliek pāri, vari to atkaulot un gaļu pievienot dažādiem salātiem, piemēram, lieliski garšos ar rukolas vai romiešu salātu lapām. Tāpat vistas cepeti var pasniegt uz grauzdētas maizītes ar avokado krēmu vai svaigu tomātu.