Pikantie cāļa salāti ar pērļu kuskusu
Piedāvājam garšām piesātinātu salātu recepti! Tās pamata sastāvdaļas ir pērļu kuskuss, romiešu salāti, gurķis, cietais siers un "Ķekavas" rudens sezonas jaunums – cāļa fileja Šefpavāra marinādē ar krēmsieru (Jaunums – maltītes cepamtraukos | Putnu fabrika Ķekava – Vistas.lv). Pārbaudījām – garšo lieliski!
Mammamuntetiem.lv rakstu sēriju
"Ziemassvētku galds" atbalsta putnu fabrika "Ķekava".
Porcijas: 2 personām
Gatavošanas ilgums: 30 min
Sastāvdaļas:
"Ķekavas" cāļa fileja "Šefpavāra marinādē" 1 iepakojums
Salāti romiešu 1 galva
Pērļu kuskuss 70 g
Biešu sula 50 ml
Vistas buljons 150 ml
Gurķis garais 1/2 gab.
Olas 2 gab.
Cietais siers 2 saujas (rīvēts vai skūts)
Mērcei:
Majonēze 4 ēdamk.
Šriračas mērce, kūpināta 1 ēdamk.
Ķiploks 1 daiva (rīvēts)
Citrons 1/2 gab. sula
Gatavošana:
1) Izcep "Ķekavas" cāļa fileju "Šefpavāra marinādē",
liekot cepeškrāsnī uz 220 grādiem grila režīmā. Pagatavošana ir
vienkārša
– noņem folija trauciņam plēvi un
liec cepeškrāsnī. Cep 8- 10 minūtes.
2) Novāri olas – precīzi 5 minūtes – un atdzesē aukstā ūdenī.
3) Novāri kuskusu buljonā ar biešu sulu, atdzesē.
4) Pagatavo mērci, savienojot visas sastāvdaļas.
5) Sarīvē vai saskuj cieto sieru.
6) Gurķi saskuj vai sagriez plānās strēmelēs.
7) Salātlapas saplucini.
8) Kārto salātus traukā, savienojot visas sastāvdaļas.
Šefpavāra ieteikums: Salātus vari papildināt ar maizes grauzdiņiem, taču no olas pievienošanas salātos neatsakies – tā ir kā punkts uz "i"!