Vistas cepetis vienkāršā kečupa un sojas mērces marinādē. Ziemassvētku galdam!
Ja tev šķiet, ka svētku vistas cepeša gatavošana ir kas sarežģīts, tad atmet šo domu – tas ir vienkārši! Pirmais noteikums – izvēlies augstas kvalitātes putna gaļu, proti, audzētu Latvijā un bez antibiotikām.
Mammamuntetiem.lv rakstu sēriju "Ziemassvētku galds" atbalsta putnu fabrika "Ķekava".
Sastāvdaļas (norādītas aptuveni):
Cālis 1gb
Kečups 4 ēdamk.
Sojas mērce 6 ēdamk.
Medus 2 ēdamk.
Gatavošana:
1) Sajauc mērces sastāvdaļas: sojas mērci, kečupu un medu.
2) Ierīvē cāli ar mērci.
3) Cep, pagriežot veselo cāli ar krūtiņu uz leju, 200-220 grādu temperatūrā (iepriekš sakarsētā krāsnī) aptuveni 35-40 minūtes.
Cepeti pasniedz ar ceptiem dārzeņiem un svaigiem salātiem. Lai labi garšo!