Gaļas "kēksiņš" – jaunums uz svētku galda!

Savulaik saimniecēm bija populāri gatavot dažnedažādas gaļas ruletes, piemēram, viltotos zaķīšus, ruletes, kas ietītas cūku ādā un citas. Šis gaļas "kēksiņš" savā ziņā ir ruletes vienkāršotā versija – vienkārša ir pagatavošanas metode, garša ir teicama!

Lieliski garšos gan karsts, gan jau atdzisis – sagriezts šķēlēs uz maizītēm.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Lieliski garšos gan karsts, gan jau atdzisis – sagriezts šķēlēs uz maizītēm.

Mammamuntetiem.lv rakstu sēriju "Ziemassvētku galds" atbalsta putnu fabrika "Ķekava"

Porciju skaits:

Gatavošanas ilgums: 20 minūtes gatavošana, pusotra stunda cepšanai

"Kēksiņu" gatavošanai vari izmantot mini cepamtrauciņus, piemēram, tos, kas paredzēti "Crème brûlée" gatavošanai.

Bekona šķēles vari iegādāties jau gatavas, plāni sagrieztas.

Sastāvdaļas (daudzums var būt neprecīzs, tas atkarīgs no cepamtrauciņu izmēra):

Bekona šķēles 300g

Maltā gaļa (var izmantot jebkuru, taču jauktā maltā gaļa būs sulīgāka) 200 g

Vistu akniņas 150g

Žāvētas plūmes 10gb

Sojas mērce 3 ēdamk.

Ķimenes 1 tējk.

Sāls un pipari pēc garšas

Reklāma
Reklāma

gaļas rulete

Gatavošana:

Visas sastāvdaļas klāj kārtām, lai, kad kēksiņu pārgriež, kārtas ir skaisti redzamas.

1) Katrā trauciņā bekona šķēles izklāj tā, lai paliek gari gali – noslēgumā ar tiem vajadzēs kēksiņu "aiztaisīt".

2) Trauciņu izklāj ar malto gaļu, kas sajaukta ar ķimenēm, sāli un maltiem pipariem.

3) Maltajai gaļai pa virsu liek sagrieztas vistu akniņas, kas sajauktas ar sojas mērci.

4) Pievieno sagrieztas žāvētas plūmes (ja vēlies garšu bagātināt, vari tās izmērcēt rumā).

5) Ja ir vēl vieta, vari pa virsu pārklāt vēl vienu maltās gaļas kārtu. Ja nav vietas, "aizver kēksiņu" ar bekona šķēļu galiem. 

6) Cep iepriekš uzkarstētā krāsnī 160 grādu temperatūrā pusotru stundu. Ja kēksiņus gatavus vajag ātrāk, temperatūru vari palielināt un cepšanas laiku saīsināt.

7) Lieliski garšos gan karsts, gan jau atdzisis sagriezts šķēlēs uz maizītēm.

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti