Vistas aknas valriekstu mērcē
Valriekstus nevajag sakapāt pārāk smalki, lai tie neizšķīst mērcē. Aknu mērce labi garšo ar kartupeļu biezeni – arī mazliet graudainu.
Sastāvdaļas
- 700 g vistas aknu
- 250 g krējuma
- 250 ml ūdens
- ½ glāzes valriekstu kodolu
- 4 ķiploka daiviņas
- 5 ēdk. miltu
- 3–4 ēdk. eļļas
- sāls, malti melnie pipari un paprika
Pagatavošana (30 min 4 porcijas)
Notīrītas, nomazgātas un nosusinātas aknas sagriez paprāvos
gabalos. Riekstus un ķiplokus sakapā.
Aknas pārkaisi ar sāli un pipariem un viegli apviļā miltos.
Pannā sakarsē eļļu un nelielās porcijās ātri apcep aknas – tiklīdz
tās kļūst gaišas, ņem laukā no pannas.
Pannā ieber ķiplokus, nepilnu minūti cep, tad pieber riekstus un
cep vēl pāris minūtes.
Pievieno krējumu, kurā iemaisīta 1 ēdk. miltu. Pieber sāli, piparus
un papriku. Pielej ūdeni un kādu minūti pavāri.
Ieliec aknas, ļauj, lai viss uzvārās, tad uzliec vāku, izslēdz
karstumu un atstāj, lai 4–5 minūtes ievelkas.