Vistas aknas valriekstu mērcē

Valriekstus nevajag sakapāt pārāk smalki, lai tie neizšķīst mērcē. Aknu mērce labi garšo ar kartupeļu biezeni – arī mazliet graudainu.

 

Aknas ar riekstu piedevu

FOTO: Shutterstock.com

Aknas ar riekstu piedevu

Sastāvdaļas

  • 700 g vistas aknu
  • 250 g krējuma
  • 250 ml ūdens
  • ½ glāzes valriekstu kodolu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 5 ēdk. miltu
  • 3–4 ēdk. eļļas
  • sāls, malti melnie pipari un paprika
     
Reklāma
Reklāma

Pagatavošana (30 min 4 porcijas) 
Notīrītas, nomazgātas un nosusinātas aknas sagriez paprāvos gabalos. Riekstus un ķiplokus sakapā.

Aknas pārkaisi ar sāli un pipariem un viegli apviļā miltos.

Pannā sakarsē eļļu un nelielās porcijās ātri apcep aknas – tiklīdz tās kļūst gaišas, ņem laukā no pannas.

Pannā ieber ķiplokus, nepilnu minūti cep, tad pieber riekstus un cep vēl pāris minūtes.

Pievieno krējumu, kurā iemaisīta 1 ēdk. miltu. Pieber sāli, piparus un papriku. Pielej ūdeni un kādu minūti pavāri.

Ieliec aknas, ļauj, lai viss uzvārās, tad uzliec vāku, izslēdz karstumu un atstāj, lai 4–5 minūtes ievelkas.