Ceptas cūkas ausis
Labi garšo kā uzkoda ar franču baltmaizi un ķiploku sviestu vai majonēzi.
Sastāvdaļas:
- 4 cūkas ausis
- 4 nomizotas un gabaliņos sagrieztas ķiploka daiviņas
- 2 ēdk. maltas asās paprikas
- 2–3 lauru lapas
- 3–4 krustnagliņas
- 1 ēdk. sāls
- 3–4 sakapāti svaigi pētersīļa zariņi
- eļļa cepšanai
Pagatavošana 60 min 6 porcijas
Cūkas ausis rūpīgi notīri, apsvilini (lai atbrīvotu no sariem,
spalvām u. tml.), nomazgā un pārgriez uz pusēm.
Liec katlā, pārlej ar ūdeni, lai ausis būtu pārsegtas, pievieno
sāli, lauru lapas, krustnagliņas un papriku un vāri aptuveni
pusstundu.
Atdzesē novārījumā. Tikko šķidrums sāk saželēt, ausis izņem laukā
un atdzesē pilnībā. Sagriez gabaliņos.
Pannā sakarsē eļļu, ieber ausu gabaliņus un maisot cep aptuveni 15
minūtes.
Īsu brīdi pirms cepšanas beigām pievieno ķiplokus, pēc mirkļa – arī
pētersīļus.