Liellopu gaļas čili
Ilgi gatavojams ēdiens, kas noderēs brīvdienās vai tiem, kas strādā no mājām. Lai gan gatavošana aizņems aptuveni divas stundas, darbošanās šeit nav liela- sagriez gaļu, nomizo un sasmalcini dārzeņus. Pārējo izdarīs lēna un klusa burbuļošanās katlā.
Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļas, sagriezta gabaliņos
- 400 g konservētas sarkanās pupiņas
- 800 g konservētu tomātu
- 250 ml gaļas buljona
- 2 sīpoli
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 paprika
- 1 čili pipars
- 1 ēdk. Kumīna sēklas
Pagatavošana (120 min 4 porcijas)
Dziļā pannā vai katlā ar biezu dibenu nelielā eļļas daudzumā apcep gaļu, līdz tā ir viegli brūna. Izņem to ārā.
Pannā liec sasmalcinātus sīpolus un apcep tos, līdz tie ir zeltaini brūni. Pievieno ķiploku, papriku, čili un kumīna sēklu, pasautē kādas 2-3 minūtes.
Pievieno gaļu, tomātus, buljonu un pupiņas. Uzvāri līdz pirmajam burbulim, tad uz mazas uguns sautē līdz gaļa ir gatava.