Burkānu un saldo kartupeļu biezenis

Bez saknēm, dārzeņiem, salātiem un garšaugiem nav iedomājams pilnvērtīgs ikdienas un svētku ēdiens. Tie ne tikai ir veselīgi, bet arī piešķir maltītei bagātīgu garšu. Dārzeņi un saknes ir ļoti daudzveidīgi krāsās, izskatā, garšās un konsistencē. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka burkānu un saldo kartupeļu biezeni.
Izvēloties krāsainus dārzeņus, prieks no ēdiena būs arī acīm.

FOTO: Publicitātes foto

Izvēloties krāsainus dārzeņus, prieks no ēdiena būs arī acīm.

 

Gatavošanas laiks: 30 minūtes, 4 personām

 

Sastāvdaļas

2 burkāni;
4 saldie kartupeļi;
2 cm ingvera saknes;
ūdens pēc nepieciešamības; 
sāls pēc garšas;
2 ēd. k. gī sviesta;
150 ml kokosa krēma.

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

Nomizo saknes un sagriez mazākos gabalos. Liec katlā, pievieno rīvētu ingveru, sāli un ūdeni. Novāri, lai saknes mīkstas, un nokās šķidrumu. Ar blenderi samal un liec karsēt, pievieno kokosa krēmu un gī sviestu. Maisi, līdz iegūsi krēmīgu biezeni. Šis biezenis būs ideāls ar zivi un jūras veltēm, kā arī ar putna gaļu.
 

Saistītie raksti