Burkānu un saldo kartupeļu biezenis
Bez saknēm, dārzeņiem, salātiem un garšaugiem nav iedomājams pilnvērtīgs ikdienas un svētku ēdiens. Tie ne tikai ir veselīgi, bet arī piešķir maltītei bagātīgu garšu. Dārzeņi un saknes ir ļoti daudzveidīgi krāsās, izskatā, garšās un konsistencē. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka burkānu un saldo kartupeļu biezeni.
Gatavošanas laiks: 30 minūtes, 4 personām
Sastāvdaļas
2 burkāni;
4 saldie kartupeļi;
2 cm ingvera saknes;
ūdens pēc nepieciešamības;
sāls pēc garšas;
2 ēd. k. gī sviesta;
150 ml kokosa krēma.
Pagatavošana
Nomizo saknes un sagriez mazākos gabalos. Liec katlā, pievieno rīvētu ingveru, sāli un ūdeni. Novāri, lai saknes mīkstas, un nokās šķidrumu. Ar blenderi samal un liec karsēt, pievieno kokosa krēmu un gī sviestu. Maisi, līdz iegūsi krēmīgu biezeni. Šis biezenis būs ideāls ar zivi un jūras veltēm, kā arī ar putna gaļu.