Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm
SASTĀVDAĻAS
- 800 g cūkgaļas filejas
- 170 g žāvētu plūmju
- 110 g sadrupinātu valriekstu
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēdk. skābā krējuma
- 1 ēdk. tomātu mērces
- eļļa cepšanai
- sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana 90 MIN 8 PORCIJAS
1 Gaļu sagriez šķēlēs tā, lai varētu salikt citu pie citas un izveidotu garenu taisnstūri – liec katru nākamo šķēli tā, lai maliņa būtu nedaudz (1 cm) virsū iepriekšējai. Ar gaļas āmuriņu cītīgāk izklapē savienojuma vietas un vieglāk – pārējo, lai viss taisnstūris būtu vienādā biezumā.
2 Plūmes aplej ar verdošu ūdeni, dažas minūtes pamērcē, pēc tam nokās, nosusini un sakapā. Riekstus ieber sausā pannā un viegli apgrauzdē. Ķiplokus ļoti smalki sakapā.
3 Gaļas taisnstūri pārkaisi ar sāli un pipariem, uzmanīgi apgriez uz otru pusi un arī apsāli un uzkaisi piparus. Uzkaisi sasmalcinātos ķiplokus.
4 Vienmērīgā kārtā uzber sasmalcinātās plūmes. Pārkaisi ar riekstiem.
5 Saritini stingru ruleti un apsien ar diegu.
6 Pannā sakarsē eļļu ļoti karstu un apcep ruleti no visām pusēm, arī galus.
7 Cieši ietin cepampapīrā, ieliec piemērotā veidnē vai cepešpannā, ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes.
8 Krējumu samaisi ar tomātu mērci. Ruleti iztin no papīra un noņem diegus. Apzied ar tomātu mērces maisījumu un ieliec krāsnī vēl apmēram uz 15 minūtēm.