Biešu un kartupeļu biezenis

Meklē veidus, kā apēst vairāk dārzeņu? Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis un iesaka, kā pagatavot bietes kopā ar kartupeļiem.
Krāsaini un garšīgi!

FOTO: Shutterstock.com

Krāsaini un garšīgi!

Gatavošanas laiks: 30 minūtes, 4 personām.

 

Sastāvdaļas

2 bietes;
6 kartupeļi;
ūdens pēc nepieciešamības;
sāls pēc garšas;
50 g sviesta;
100 ml piena;
1⁄2 tējk. ķiploku pulvera.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Sagriez bietes četrreiz mazākos gabalos nekā kartupeļus un liec vārīties kopā. Kad bietes un kartupeļi mīksti, nokās šķidrumu. Katlā lej siltu pienu ar sviestu un ķiploku pulveri. Sastampā biezeni. Tas ideāli garšos ar cepeti vai kūpinātu gaļu un desām.

Saistītie raksti