Biešu un kartupeļu biezenis
Meklē veidus, kā apēst vairāk dārzeņu? Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis un iesaka, kā pagatavot bietes kopā ar kartupeļiem.
Gatavošanas laiks: 30 minūtes, 4 personām.
Sastāvdaļas
2 bietes;
6 kartupeļi;
ūdens pēc nepieciešamības;
sāls pēc garšas;
50 g sviesta;
100 ml piena;
1⁄2 tējk. ķiploku pulvera.
Pagatavošana
Sagriez bietes četrreiz mazākos gabalos nekā kartupeļus un liec vārīties kopā. Kad bietes un kartupeļi mīksti, nokās šķidrumu. Katlā lej siltu pienu ar sviestu un ķiploku pulveri. Sastampā biezeni. Tas ideāli garšos ar cepeti vai kūpinātu gaļu un desām.